duminică, 28 septembrie 2008

Ziua perfecta

Incepe la rasaritul soarelui, cu o vanilla coffee de la Dunkin' Donuts, pe ponton, la malul Atlanticului, in Maine, USA.
Tur matinal prin Carturesti, apoi plimbare in Central Park, pe alei, unde dau o scurta reprezentatie stradala artistii-dansatori, muzicanti, oameni cu chef de joaca si de buna-dispozitie. O inghetata de la gelateriile vieneze, savurata pe iarba, tot in Central Park.
Ora 12: pranz intr-un restaurant cochet din Paris, urmat de o cafea si o tigara in compania prietenilor dragi.
Dupa-amiaza, dau o raita prin bazarurile intesate de oameni, culori, mancaruri si arome din inima Bangkok-ului, a Indiei sau a Turciei. Cumparaturi musai cu negociere de la comerciantii chinezi.
Ora 5: Ceai pe Tamisa, dar ceai aromat, din plante cu nume necunoscute, insotit de povesti fabuloase din Tibet, Australia sau Africa.
La 6, sunt in camera mea de acasa, din Suceava, si scriu la calculator. Mama imi aduce pe birou ceva dulce, tata se asaza pe pat langa mine si asteapta sa ii povestesc despre mine.
Cina in familie, cu bunataturi traditonale, voie buna si lene proverbiala. La tara, sub mar, in sunet de greieri si, undeva pe o balta indepartata, oracait de broaste.
Ora 8: Samba in Rio de Janeiro, culoare, viata, muzica, galagie.
Peste doua ore, sunt pe Fifth Avenue, strada e aproape pustie, dar un saxofonist de culoare canta orasului melodia ce-i poarta numele: "New York, New York". Canta pentru mine, canta pentru oras, canta pentru ca ii place sa cante. Ii dau un dolar sa mai cante o data.
Noaptea, afara ninge linistit si pufos, e alb peste tot si zapada scartaie sub picioare. Nu conteaza unde sunt, atata timp cat TU esti cu mine. Ne tinem de mana, scartaim impreuna incet - mergem alene spre casa, in patul mare, cu cearsafuri albe, de abia puse, din fata semineului in care arde focul si cu el, o poezie. Adormim dusi, ca doi copii in Ajun, care de-abia asteapta Craciunul.

Niciun comentariu: