luni, 6 octombrie 2008

Cocotata pe-o capsuna

Replica la De prin lume adunata, a unui prieten aflat in State pentru al patrulea an (din toti cati au mai ramas, probabil).
El "si-a jurat in barba sa nu isi faca niciodata blog" si a preferat sa imi comenteze post-ul printr-un e-mail. Eu n-am rezistat tentatiei si am copiat aici o parte, cea mai draga mie.


Un calugar budist se plimba pe munte, cand a fost atacat de un tigru. S-a speriat, a fugit de tigru pana la marginea unei prapastii. Cu tigrul pe urme, a alunecat si a cazut in prapastie, dar a apucat sa se prinda de o radacina de copac. Cum se tinea el atarnat, a vazut tigrul dand tarcoale deasupra. Apoi s-a uitat in jos si a vazut alti 5 tigri asteptand ca el sa cada. Apoi s-a uitat drept in fata si a vazut o capsuna. La care fata i s-a luminat si a zis: "Uite o capsuna perfecta". Si a mancat-o.

Nu fi dezamagita ca aici se termina povestea. Mesajul e simplu. Nici ce e inainte, nici ce e in urma nu conteaza. Conteaza doar locul in care te afli. Acela e al tau. Si e perfect. Bucura-te de el, pentru ca e singurul pe care il ai, si e destul.

Niciun comentariu: