vineri, 1 mai 2009

Ce as face eu de 1 mai

Spun "ce as face" si nu "ce fac" pentru ca sunt la birou si ma chinui din rasputeri (si sunt convinsa, in rand cu toata lumea) sa ma fofilez de la munca.. Oricum, as putea rezuma ultimele 4-5 ore cu "ascult muzica colorata in casti, citesc tot ce prind pe net si salivez dupa un mic si o bere de cand am vazut ce festin au intins baietii de la masini in spatele cladirii".

Deci, ce as face eu de 1 mai:
- NU m-as duce in Vama sa beau, sa fumez H si opioame si marioare, ori sa fac sex cand si cu cine se iveste, totul pe un fundal halucinant si continuu de drum&bass. Call me too responsible, dar pur si simplu n-am chef de asa ceva. As merge in shimb la mare, undeva pe o plaja inca necuprinsa de puhoiul omenilor, al paharelor din plastic aruncate peste tot, al mucurilor de tigara lipicioase care ti se prind cu incapatanare pe talpi si nici de cel al comerciantilor avizi, cu muzici care mai de care. As merge undeva unde sa vad cat pot cuprinde cu ochii nisip necalcat de picioare de oameni, mare si vant curat. Si as staaa... pe nisip si cu picioarele in apa, si m-ar bate vantul pana mi s-ar umple parul de nisip sarat.

- As merge departe de oras, la o casa taraneasca fara pretentii, cu cerdac, covoare traditionale pe pereti, stiva de lemne si pasari in ograda, as intinde o masa lunga unde mi-as aseza toti prietenii si familia la o portie generoasa de mici, cu paine proaspata si mujdei de usturoi si bere. Si am ramane uitati la masa sau pe patura, intinsi pe iarba, pana seara tarziu, cand oracaitul broastelor de departe ne-ar aminti ca e ora culcarii. Iar la 4 dimineata, m-as trezi si as merge cu baietii la peste, de dragul vremurilor de altadata.

- As sta cu prietenii, uitata de lume si de timp la o terasa, din cele cu scaune de plastic si umbrele galbene pe care sunt scrise logo-uri vechi de beri, si as manca si acolo din micii si berea la halba date cu voiosie de crasmarul de cartier, pe fond muzical lautaresc.

- As umbla hai-hui toata ziua, mana in mana, pas mic langa pas mare, pe strazi, dealuri, drumuri inca nedescoperite.

- As dansa, as face repetitii pe scena Casei de Cultura din Suceava, as sari, m-as invarti, as obosi, m-as incurca si m-as aseza imbufnata, turceste, in mijlocul scenei, ca dupa 5 minute zambetul neobosit dintre urechi sa revina ghidus si sa o iau de la capat, transpirata si rosie la fata. Si asa, toata ziua, pana nenea de la paza, satul de noi, ar stinge luminile pe rand ca sa ne dea afara.

Suficient pentru o zi:)

Niciun comentariu: