duminică, 16 august 2009

Easy like a Sunday morning

Incepe cu o raza de soare si o senzatie de amorteala in oase. "Cred ca am dormit prea mult."
Da, e ora 11, cu mult peste ora de trezire din ultima luna. Pana si sambata a cedat in fata programului din timpul saptamanii si de obicei ma gaseste la ora 9-maxim in picioare.
Dar azi, la ora 11, e duminica. Si e o duminica frumoasa, cu soare, vreme calduta si vant bland, cu liniste in casa si pe strazi. Toate blocurile din jur sunt acoperite de schele, caci gospodarii suceveni (manati de programul prin care primaria da semne ca ar subventiona izolarea termica a cladirilor) au pornit lucrarile pe cont propriu, intr-un hei-rup general. Asa ca afara ninge lenes. Sunt fulgi mici de polistiren, pe care adierile jucause ale vantului ii ia de pe schele si ii imprastie prin aer. Pentru prima data de cand sunt in Suceava, e o dimineata de duminica in care nu ma mai sperie gandul ca maine e iar luni si weekendul se va termina curand. Nu stiu nici eu de ce si cum, dar ma bucura chestia asta.
Asa ca imi incep ziua de duminica cu o cafea si o tigara. Nu ca as fi chiar atat de dependenta, ci pentru ca n-am mai avut de foarte mult timp ocazia sa le servesc in tihna, cu muzica pe fundal, cu ochii in soare si fredonand incet cantecele din playlist-ul de dimineata. In restul zilelor, imi beau cafeaua cu mama (e bucuria ei cand vin copiii acasa), iar tigara de dimineata o fumez cu colegii de la munca (e bucuria lor sa imparta impresii matinale cu singura prezenta feminina ce poarta un pachet de slims in geanta).
Duminica se anunta rozalie: am sa ies sa ma plimb, sa ma bucur de vremea asta frumoasa si de aerul asta parfumat din Suceava. Am sa citesc pana am sa ma satur una dintre cele 10 carti stivuite pe birou. Apoi am sa rasfoiesc cateva dintre multele reviste adunate pe unde am putut prin camera. Am sa fac cumparaturi si poate nimeresc si ochelarii aia de soare de care am atata nevoie si care se lasa atat de greu descoperiti. Iar seara, am sa ma rasfat cu un Cosmopolitan, impreuna cu fetele mele dragi.
Sunt Easy, ca cei de la Faith No More. Asa ca le dedic 3 minute.



Si mai fac ceva azi: planuri de calatorie. M-am intalnit sau am vorbit zilele trecute cu prieteni intorsi de prin toate colturile lumii - Boston, California, Istanbul, Brasov, Bucuresti, Iasi:) Unii dintre ei isi pregatesc bagajele pentru Shanghai, Londra, Lausanne, Marele Canion. Altii se pregatesc sa plece inapoi in tarile indepartate din care vin. Un altul a ajuns acum 4 ore in Seul si mi-a urat buna dimineata inainte de a-si servi cina.
Dar, cel mai important, unul dintre ei trebuia sa plece pentru o luna cu jobul in... India! Planurile companiei s-au schimbat, asa ca pregateste in schimb o vacanta de 3 saptamani in Asia de Sud-Est.
Nu mai e nevoie sa zic. De cand am vorbit cu ei, visez cu ochii deschisi si creionez cu privirea planul de vacanta pentru anul viitor. Mi-am propus sa vad in fiecare an o tara noua. Anul asta, am vazut Franta. Si cu putin noroc, onorez si invitatia veche de doi ani a kardesim-ilor mei din Turcia (mai e valabila, nu-i asa? :D).
Dar incep sa strang bani de pe acum pentru luna mea de libertate absoluta in Indonezia, India, Thailanda, Malaezia - nu neaparat toate odata si nu neaparat in ordinea asta.

Niciun comentariu: